top of page

BIO

VILI MUSTALAMPI sai lattarirytmit lahjaksi jo pienenä, sillä hänen isänsä lauloi kuubalaista musiikkia yhtyeessä Septeto Son. Aikuistuttuaan Vili matkusti Kuubaan, jossa hän ymmärsin kuinka voimakkasti tuo jo lapsena omaksuttu musiikki hänessä resonoi. Palattuaan Suomeen hän jätti puheviestinnän opinnot yliopistolla ja seurasi musiikin kutsua. Vili perusti useita yhtyeitä kuten Kuukumina, Los Fabulosos ja Los Elementos, joiden kanssa hän keikkaili ja julkaisi albumeittain omaa espanjankielistä musiikkia. Lisäksi Vili opetti kuubalaista musiikkia perustamassaan musiikkikoulussa, Rumba-Akatemiassa

 

Vähitellen Vilin sisällä alkoi kuitenkin kasvaa tarve yhä kokonaisvaltaisempaan musiikilliseen ilmaisuun. Se tarve syntyi pohjimmiltaan halusta oppia tuntemaan paremmin itsensä – se henkisesti kahden maan kasvatti. Esikoisen syntymä ja muutto Italiaan olivat lopulta se sysäys, joka sai Vilin kirjoittamaan suomeksi. Palattuaan jälleen kerran Suomeen Vili julkaisi ensimmäisen suomenkielisen singlen, Mä olen sun kokonaan. Oli järisyttävän hieno kokemus saada ensimmäistä kertaa elämässään palautetta oman laulun tekstistä: ”Laulusi sanat koskettavat sisintäni” ja ”Viimeinkin saan kuunnella lempimusiikkiani suomeksi.” 

 

Suomen oma lattarilähettiläs laittaa lanteet keinumaan samoissa jalanjäljissä kuin maailmalla bilekansaa liikuttavat latinoartistit. Laulaja-lauluntekijä kirjoitaa biisejä suomalaisen miehen äänellä, mutta tarinat tanssittavat latinorytmein. Artistin kynästä lähtevissä kappaleissa kuuluvat toivo ja yhteisöllisyys. Ja tietysti Vili laulaa myös rakkaudesta, tarvittaessa suurillakin sanoilla. 

VILI perusti uuden omaa nimeään kantavan yhtyeensä pian julkaistuaan ensimmäisen soolo-artisti singlensä joulukuussa 2017.  Uusi suomenkielinen musiikki sai hienon vastaanoton radiossa, soittolistoilla, lattari-klubeilla ja tanssilavoilla. Vili oli ehdokkaana vuoden tulokkaaksi EtnoGaalassa 2019. Singlejä on ilmestynyt tähän päivään mennessä yksitoista, joista neljäs, Liian ihana, nousi Spotify:ssa Suomen 50 viraaleinta -listalle. Ensimmäinen täyspitkä albumi Hullu Maailma ilmestyi kesällä 2021.

 

Yhtyeen jäsenet:

 

VILI MUSTALAMPI: laulu, tres, akustinen kitara

JANNE HALONEN: sähkökitara, taustalaulu

RICARDO PADILLA: rummut, güira

TERO RANTANEN: lyömäsoittimet, taustalaulu

PURO PAJU: basso, taustalaulu 

VILI on ollut tuottelias myös lastenmusiikin saralla. Yhtyeellään Pomppulinnan Kreivi hän on julkaissut kolme albumia omaa musiikkiaan: Tukaani (2016) ja Mielen avaruus (2017) ja Mandariinipäivä (2020), joka poiki EMMA-ehdokkuuden. Pomppulinnan Kreivi  -yhtye on myös uudelleensovittanut suomalaisia lastenlaulu-klassikoita, jotka ovat kuultavissa YLE areenassa

bottom of page