BIO

VILI MUSTALAMPI on latinomusiikin spesialisti: laulaja, säveltäjä ja multi-instrumentalisti. Vilin debyytti soolo artistina tapahtui joulukussa 2017 ensimmäisellä singlellä Mä olen sun kokonaan. Sen jälkeen häneltä on ilmestynyt seitsemän singleäLämmöt päälle, MangoLiian ihana, Yhtä kaunis kuin sinä, Vastakappale , Yo Te Amaría ja viimeisimpänä Nuori sydänViimeisimpänä Vililtä on ilmestynyt täyspitkä albumi kesäkuussa 2021: Hullu Maailma.

Vili keräsi nimeään kantavaan yhtyeeseen huippumuusikot:  Janne Halonen on Suomen kovimman Afro-beat yhtyeen, Helsinki-Coutonou Ensemblen, johtaja ja sähkökitaristi; Puro Paju on valtakunnan hallitseva lattari-basisti; ja rytmi-sektion jäsenet: Ricardo Padilla (rummut) ja Tero Rantanen (lyömäsoittimet) ovat tunnettuja esim. yhtyeistä Orkestra Suora lähetys ja Don Johnson Big Band. 

 

Singleistä seitsemän ensimmäistä tuotti mm. JVG:lle, Isac Elliotille, Nopsajalalle ja Raappanalle musiikkia tuottanut Hermanni Peltola.

VILI on säveltänyt ja esittänyt kuubalaista musiikkia yli 20 vuoden ajan, ja hän on johtanut useita yhtyeitä, joista tärkeimpiä ovat olleet Kuukumina, Los Fabulosos, Los Elementos ja Septeto Son. Kuukumina julkaisi kolme albumia, joista viimeisin, Kámina, (Rockadillo Records) oli arvostelumenestys Helsingin Sanomissa ja Soundissa. Vuodesta 2008 Vili on toiminut myös rehtorina ja opettajana kuubalaisen musiikin koulussa Rumba-Akatemiassa.

Keväällä 2017 Vili esiintyi Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa.

VILI on ollut tuottelias myös lastenmusiikin saralla. Yhtyeellään Pomppulinnan Kreivi hän on julkaissut kolme albumia omaa musiikkiaan: Tukaani (2016) ja Mielen avaruus (2017) ja Mandariinipäivä (2020). Pomppulinnan Kreivi  -yhtye on myös uudelleensovittanut suomalaisia lastenlaulu-klassikoita, jotka ovat kuultavissa YLE areenassa